میوه خشک یا در کل میوهها ویتامینها و مواد مغذی را برای حفظ سلامت بدن فراهم میکنند. اما، فقط خوردن یک نوع میوه کافی نیست. بر اساس برخی مطالعات، افراد برای دریافت تمام مواد مغذی موردنیاز خود باید از انواع میوهها استفاده کنند. بااینحال، خوردن انواع میوهها بهطور منظم میتواند دشوار باشد. همه انواع میوهها در تمام طول سال در دسترس نیستند. همچنین، برای بسیاری از مردم ممکن است ناخوشایند باشد که اغلب برای خرید میوههای تازه به خرید مواد غذایی بروند. به همین دلیل است که بسیاری از مردم به میوه خشک روی میآورند. علاوه بر راحتی، فواید زیادی نیز دارد.
در اینجا به برخی از فواید میوه خشک اشاره میکنیم:
-
جذب مواد مغذی را افزایش میدهد
خوردن میوههای خشک بیشتر از میوههای تازه میتواند مواد مغذی بیشتری به بدن بدهد. فرآیند خشککردن باعث متراکم شدن مواد مغذی در میوه میشود. میتواند پتاسیم، فولات (اسیدفولیک) و منیزیم بیشتری را برای مصرفکنندگان فراهم کند.
-
از دیابت پیشگیری و کنترل میکند
میوه خشک علیرغم قند زیاد، میتواند از ابتلا به دیابت پیشگیری کرده و آن را کاهش دهد. میوههای خشک معمولی مانند کشمش دارای آنتیاکسیدان هستند.
آنتیاکسیدان های موجود در میوههای خشک میتوانند پاسخ انسولین را بهبود بخشند. آنها همچنین میتوانند از استرس اکسیداتیو و التهاب در پانکراس جلوگیری کنند.
-
سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند
برای تقویت سریع سیستم ایمنی، گوجی بری (goji berries) خشک ممکن است کمک کند. آنها بهعنوان یک غذای فوقالعاده حاوی آهن، ویتامین A و ویتامین C در نظر گرفته میشوند. همچنین کالری و کربوهیدرات کمتری دارند.
ویتامین C موجود در میوههای خشک نه تنها سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند. همچنین کیفیت پوست را بهبود میبخشد و با عفونتها مبارزه میکند.
-
سلامت روده بزرگ و دستگاه گوارش را بهبود میبخشد
میوههای خشک به بهبود سلامت رنگ کمک کنند. دارای فیبر پری بیوتیک است. این به باکتریهای سالم کمک میکند تا دستگاه گوارش را حفظ کنند.
آلو خشک یا آلو خشک سرشار از پتاسیم، ویتامین A، ویتامین K و فیبر هستند. اینیک ملین طبیعی شناختهشده است. آنها میتوانند علائم یبوست را بهبود بخشند، آنها همچنین میتوانند قوام و دفعات مدفوع را بهبود بخشند.
-
علائم اضطراب و افسردگی را کاهش میدهد
گوجی بری خشک نیز میتواند اضطراب و افسردگی را کاهش دهد. پلی ساکاریدهای موجود در گوجی بری میتوانند سطح ملاتونین و/یا سروتونین را افزایش دهند. این باعث کاهش اضطراب و افسردگی میشود. آنتیاکسیدان های موجود در گوجی بری همچنین میتواند اضطراب را تسکین داده و حافظه را بهبود بخشد
-
به بارداری سالم کمک میکند
خوردن خرمای خشک میتواند به گشادشدن دهانه رحم در چند ماه آخر بارداری کمک کند کمک کند. این ممکن است خطرات زایمان القایی را کاهش دهد.
خرما فواید دیگیری برای زنان باردار دارد. آنها پتاسیم، آهن و فیبر دارند. خرمای خشک یکی از بهترین منابع آنتیاکسیدانی است. خوردن آنها باعث افزایش سطح قند خون نمیشود.
-
باعث کاهش وزن میشود
برخی از میوههای خشکشده مانند زردآلو، خرما، آلو خشک و کشمش میتوانند به افزایش متابولیسم کمک کنند. افزایش متابولیسم میتواند انرژی را بهبود بخشد و باعث کاهش وزن شود.
میوههای خشک میتوانند هوس را از بین ببرند. آنها میتوانند معده را برای چند ساعت پر کنند. بهجای میان وعدههای غذایی ناسالم و پر از قند، میوههای خشک گزینه بهتری است. همچنین، بهبود دستگاه گوارش به دلیل میوههای خشک میتواند از نفخ جلوگیری کند.
-
از بیماریهای مرتبط بااستخوان جلوگیری میکند
زنان ممکن است بیشترین فواید را از میوههای خشک بهخصوص برای استخوانهای خود ببرند. به این دلیل است که پوکی استخوان اغلب زنان را بیشتر از مردان مبتلا میکند.
خوردن میوههای خشک میتواند به کاهش خطر ابتلا به پوکی استخوان کمک کند. آلو خشک به سرکوب شکستگی استخوان، بهویژه در زنان مسن کمک میکند. این به استخوانها زمان کافی برای بازیابی مجدد میدهد.
-
سلامت قلب را بهبود میبخشد
میوههای خشک همچنین میتوانند سلامت قلب را بهبود بخشند. یک اونس میوه خشک حاوی آنتیاکسیدان و فیبر بیشتری نسبت به یک اونس میوه تازه است. این اجزاء اجزای ضروری برای حفظ سلامت قلب شما هستند. زغالاخته خشک میتواند به جلوگیری از لخته شدن خون کمک کند. این ممکن است به حفظ جریان خون ثابت از قلب در سراسر بدن کمک کند.
-
پوست را سالم نگه می دارد
استفاده از میوه های خشک بیشتر در رژیم غذایی نیز می تواند پوست را شاداب و سالم نگه دارد. انبه خشک امگا 3 و سایر مواد مغذی چرب را فراهم می کند که به بهبود کیفیت پوست کمک می کند. کشمش دارای رسوراترول (resveratrol) است که یک مهارکننده طبیعی پیری پوست است.
-
از کمخونی و فشارخون جلوگیری میکند
بسیاری از انواع میوههای خشک مانند زردآلو سرشار از پتاسیم هستند. این به جلوگیری از فشارخون بالا و تپش قلب کمک میکند. آهن همچنین در زردآلو، آلو خشک و کشمش یافت میشود. افزایش دریافت آهن از طریق میوههای خشک میتواند به کاهش خطرات کمخونی کمک کند. این امر باعث میشود که میوههای خشک بخشی ضروری از رژیمهای گیاهی و بارداری باشد.
-
خطر ابتلا به بیماریهای روانی را کاهش میدهد
توتهای خشک مانند توتفرنگی و زغالاخته میتوانند بهسلامت روان کمک کنند. آنها سرشار از آنتیاکسیدان هستند که میتواند از کاهش حافظه و سایر بیماریهای روانی جلوگیری کند. اینها برای سالمندانی که بیشتر مستعد ابتلا به زوال عقل هستند بهترین است.
-
انرژی را افزایش میدهد
دلیلی وجود دارد که در بسیاری از انرژیزاها میوه خشک وجود دارد. به این دلیل است که میتواند باعث افزایش انرژی شود.
یک میان وعده سریع از انگور خشک (کشمش)، گیلاس و زردآلو در بین وعدههای غذایی میل کنید. آنها میتوانند انرژی کافی برای دوام یک روز پرمشغله بدهند.
تامین کنندگان گوگرد در سامانه تموک
خرید و فروش میوه های خشک و دستگاه های میوه خشک کن در فروشگاه های اینترنتی میتواند برای تأمین کنندگان و همچنین خریداران چالش برانگیز باشد. سامانه تموک با هدف معرفی عرضه کنندگان و تقاضا دهندگان به یکدیگر، این امکان را برای خرید و فروش میوه های خشک در مصارف صنعتی فراهم کرده است. شما می توانید این محصول را از سامانه تموک بیزینس بطور مستقیم از تولید کننده سفارش بدهید. بدلیل نوسانات قیمتی برای اطلاع از قیمت روز این محصولات در سامانه تموک می توانید با تولید کننده از روشهای مختلف ارتباطی در تماس باشید.
نکاتی که باید هنگام مصرف میوههای خشک در نظر بگیرید
باوجود فواید میوههای خشک، هنوز نکاتی وجود دارد که باید قبل از مصرف آنها را در نظر بگیرید:
- میوههای شیرین نخورید شربت و شکر اغلب به میوههای خشک اضافه میشود تا آنها را جذابتر کند. آنها ممکن است طعم بهتری داشته باشند، اما سالم نیستند. در عوض ممکن است منجر به اثرات نامطلوب شوند.
- درست کردن میوههای خشک در خانه را در نظر بگیرید. هیچچیز بهتر از غذاهای خانگی نیست. ازآنجاییکه هیچگونه افزودنی مضری در آن وجود ندارد، بهتر است میوهها در خانه خشک شوند.
- از واکنشهای آلرژیک خودداری کنید. افراد مبتلابه آلرژی به برخی از میوهها باید از ترکیب میوههای خشک یا مخلوط میوههای خشک اجتناب کنند.
- زیادش بد استمیوهها، چه خشک یا نه، همچنان حاوی کالری و قند طبیعی هستند. وقتی بیشازحد خورده شود، ممکن است ضرر بیشتری نسبت بهفایده داشته باشد. بهتر است آنها را در حد متوسط مصرف کنید.
- از آنها بهعنوان منبع اصلی تغذیه استفاده نکنید. جدای از خوردن آنها در مقادیر کم، میوههای خشک نباید تنها منبع تغذیه باشند. بهتر است آنها را با سایر غذاهای سالم مصرف کنید.