امروز 26 دی 1403 15:21

مجله تخصصی تموک

به مجله تموک خوش آمدید

امروز 26 دی 1403 15:21

اطلاعاتی ضروری درباره انواع دستگاه تراش

اطلاعاتی ضروری درباره انواع ماشین تراش

بدون حضور ماشین‌آلات صنعتی کارخانه‌ها قادر به تولید نبوده و تولید آن‌ها متوقف خواهد شد. این ماشین‌آلات با پیشرفت علم و تکنولوژی روزبه‌روز درحال‌توسعه یافتن هستند. در هر کارخانه متناسب با عملکرد آن، ماشین‌آلات خاصی استفاده می‌شود. ماشین تراش، دستگاهی متداول از این ماشین‌آلات صنعتی است. در این مطلب دستگاه تراش و انواع آن توضیح داده می‌شود.

ماشین تراش

ماشین تراش که با نام دستگاه تراش نیز خوانده می‌شود، ماشینی برای تراش و شکل دادن به قطعات چوبی و فلزی است. وظیفه‌ی اصلی دستگاه عبارت است از:

  • تغییر در اندازه قطعات
  • تغییر در فرم
  • پرداخت‌کاری قطعات

باید توجه داشت که با افزودن دستگاه‌های دیگر بروی آن می‌توان قابلیت‌های دیگری نیز به آن افزود.

به‌عنوان نمونه با قرار دادن مته‌ای خاص، قابلیت سوراخ‌کاری قطعات فلزی فراهم  می‌شود. ماشین‌های تراش در انواع مختلفی طراحی و ساخته می‌شود. آن‌ها از نظر استحکام، ابعاد، نوع جعبه دنده و موتور تفاوت دارند.

تراشکاری و ماشین تراش

انواع ماشین تراش

این ماشین براساس کاربرد به شش دسته طبقه‌بندی می‌شود: ماشین تراش ابزارسازی، ماشین تراشکاری معمولی، ماشین تراشکاری مرغک دار، ماشین تراش پیشانی تراشی، ماشین تراش با قطر کارگیر بالا، ماشین تراش عمودی.

ماشین تراش ابزارسازی

این ماشین‌ها از دقت بالایی نسبت به سایر دستگاه‌های تراشکاری برخوردار هستند. آن‌ها بر ای تولید ابزار و شابلون برای کارخانه‌های تولیدی و ماشین‌های تراش تولیدی مورد استفاده قرار می‌گیرند. این دستگاه قادر به تولید قطعاتی با ابعاد مختلف با دقت بالایی بوده و در دو نوع رومیزی و پایه تولید شده است.تراش قطعات

ماشین تراشکاری معمولی

این ماشین در محدوده‌ی وسیعی از تراش ها کاربرد دارد و برای هدف خاص و منحصربه‌فردی ساخته نشده است.

ماشین تراشکاری معمولی در اندازه و سرعت‌های مختلفی طراحی و ساخته‌شده و استحکام بالاتری نسبت به سایر ماشین‌های تراشکاری دارد.

ماشین تراشکاری مرغک دار

این ماشین بیشتر برای آموزش و تراشکاری‌های کوچک مورد استفاده قرار می‌گیرد. بیشتر کارها در میان دو مرغک قرار گرفته و تراش داده می‌شوند به همین دلیل آن را دستگاه تراشکاری مرغک دار می‌نامند. از نظر اندازه این ماشین‌ها به دو دسته طبقه‌بندی می‌شوند: ماشین‌های تراش کوچک رومیزی و پایه‌دار.

ماشین تراش پیشانی تراشی

ماشین‌های تراش پیشانی تراشی یا تراش پیشانی از جمله ماشین‌های تراش ساده هستند به‌منظور ماشین‌کاری قطعه‌هایی با قطر زیاد و طول کم. از کاربردهای این دستگاه در کارخانه‌های لکوموتیو سازی برای ساخت چرخ های لکوموتیو است. علاوه بر آن، برای ساخت چرخه‌ای لنگر نیز کاربرد دارد.

ماشین تراش با قطر کارگیر بالا

برای تراشکاری بر روی قطعاتی بزرگ یا تراش دادن قطعه‌های بزرگ نیاز به دستگاهی متناسب با آن است یعنی ماشین تراش با قطر کارگیر بالا! میز کار در این ماشین‌ها، بزرگ و ارتفاع محور اصلی تا روی بستر نسبتاً زیاد است. برخی از آن ها دارای طول زياد هستند برای اينکه بتوان از حداكثر قطر كارگیر آن‌ها استفاده کرد، نزديک محور اصلي در قسمت ريل قطعه‌ای جاگذاری شده است که در هنگام لزوم آن قطعه را از روی ريل باز کرده و قطعات با قطر زياد را به محور می‌بندند و برای تراش كارهای مخصوص مورد استفاده قرار مي دهند. معمولاً اين دستگاه تراش ها با دور بسیار بالا طراحي نمی‌کنند و بلکه بر اساس استحکام و قدرت زیاد ساخته می‌شوند، به همین دلیل می‌توان با آن‌ها حجم براده بیشتری را در یک‌زمان معین برداشت.

ماشین تراش عمودی

این ماشین به‌صورت عمودی قرار گرفته و دستگاه قلم گیر به‌صورت منشور چندضلعی است كه می‌تواند عمودی و در طول، حركت خطي داشته باشد. دستگاه سه‌نظام آن بسیار بزرگ است و به‌طور عمودی قرار گرفته و دارای حركت دوراني است و برای گرفتن قطعه‌های سنگین طراحی شده است. هم چنین از آن جهت سوراخ‌کاری هم استفاده می‌کنند و چون نسبتاً سنگین است معمولاً دارای سرعت‌های بالا نیست.

عوامل مؤثر بر سرعت

  • جنس قطعه: چنانچه قطعه کار سخت باشد در نتیجه آن براده برداری از آن مشکل خواهد بود و بایستی سرعت کمتری برای دستگاه برگزید.
  • جنس ابزار: درصورتی‌که جنس ابزار برش سخت باشد می‌توان سرعت دستگاه را بر روی سرعت‌های بالا تنظیم کرد.
  • سطح مقطع: اگر قطعه مورد نظر برای برش دارای سطح مقطع بزرگ‌تری باشد بهتر است دستگاه برش دارای سرعت کمتری باشد.
  • دوام ابزار:‌ چنانچه ابزارها دوام بالایی داشته باشند می‌توان دستگاه را در سرعت بالا تنظیم کرد. اما از دوام ابزار اطمینان کامل داشته باشیم. دوام ابزار به معنی مدت‌زمانی است که با رنده تیز شده قبل از کند شدن مجدد، می‌توان کار کرد.

سرعت دستگاه تراش

در پایان

ماشین های تراش توانایی تراش انواع مواد مانند فولادهای آلیاژی، چدن با درصدهای کروم مختلف، مواد پلاستیکی و پلیمرها، سنگ و شیشه را دارند و به همین دلیل در همه‌ی کارخانه‌ها یکی از انواع این ماشین‌آلات وجود دارد. در سایت و اپلیکیشن تموک انواع ماشین‌آلات تراشکاری را خریدوفروش کنید.

مطالب مرتبط

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب پر بازدید

مطالبی که نباید از دست بدهید