امروز 9 اردیبهشت 1403 10:10

مجله تخصصی تموک

به مجله تموک خوش آمدید

امروز 9 اردیبهشت 1403 10:10

چه شومینه‌ای برای خانه‌ام بخرم؟

خرید شومینه- شومینه و انواع آن

بشر از دیرباز تاکنون مجبور به گرم کردن خود در فصل‌های سرد و دماهای پایین بوده و روش‌های مختلفی برای این کار انجام داده است. از سوزاندن چوب درختان تا ابداع وسیله‌های مختلف. امروزه در بازار انواع مختلف شومینه وجود دارد و ممکن است هر کسی در خرید آن دچار مشکل شده و این سوال پیش بیاید که چه شومینه ای برای خانه‌ام بخرم؟ در این مطلب شمارا با شومینه و انواع مختلف آن، که علاوه بر تولید گرما در خانه فضایی زیبا نیز ایجاد می‌کند، آشنا می‌کنیم و در پایان نیز روشی ساده برای خرید شومینه را به شما معرفی خواهیم کرد.

انواع شومینه

مقدمه

اگرچه شومینه از زمان‌های قدیم در ایران مورد استفاده قرار می‌گرفته است اما واژه‌ی خاصی برای آن در نظر نگرفته بودند. کلمه‌ی شومینه واژه‌ای غیر ایرانی است. این واژه به مفهوم دودکش است. در واقع شومینه محوطه‌ای در ساختمان است که آتش در آن فضا ایجادشده و گرمای خانه را تأمین می‌کند. شومینه همچنین می‌تواند به‌عنوان نقطه کانونی اتاق استفاده شود حتی اگر کاربردی نداشته باشد.

انواع شومینه

امروزه انواع مختلفی از شومینه وجود دارند که می‌توان بر اساس پارامترهای مختلف آن‌ها را طبقه‌بندی کرد. شومینه بر اساس نوع سوخت به چهار دسته طبقه بندی می شود: شومینه چوبی، گازسوز، برقی و الکلی.

شومینه چوب سوز

شومینه‌ها با سوخت چوب از نوع شومینه‌های قدیمی به سبک غربی محسوب می‌شوند. به‌هرحال این نوع شومینه‌ها در ایران قدیم نیز مورد استفاده قرار می‌گرفته است. منبع سوخت در آن‌ها همان‌گونه که از نامشان نیز مشخص است چوب هست. هیزم و چوب منبع بسیار خوب گرما است. بااین‌وجود گرمای آن‌ها نسبت به دیگر انواع شومینه کمتر است و هدر رفتن انرژی در آن‌ها زیاد می‌باشد. اگرچه مشاهده و بوی سوختن چوب حس زندگی را در آدمی بیدار می‌کند اما همیشه باید ذخیره‌ای از چوب در انبار برای مصرف کردن داشته باشید که خود چالش بزرگی است. هم‌چنین نگهداری از آن‌ها سخت بوده و تمیز کردن اش نیز با مشکلاتی همراه است. خرید شومینه چوب سوز بیشتر برای فضای داخلی ویلاها کاربرد دارد، تا بوی دود و جرقه‌های آتش مشکلی را ایجاد نکنند.

شومینه گازسوز

هرچند این شومینه‌ها از نوع شومینه‌های چوبی به نظر می‌رسند اما گازسوز بوده و ظاهری زیبا و تمیز دارند. نصب این نوع شومینه نسبت به نوع چوبی راحت‌تر است. چنانچه قصد دارید یک شومینه‌ی گازسوز داشته باشید می‌توانید برای آن یک دریچه‌ی مستقیم تعبیه کنید. گرمادهی این شومینه‌ها نسبت به شومینه‌ی چوب سوز بیشتر است و قابلیت گرم کردن فضای بزرگ را دارد. یکی دیگر از مزیت‌های شعله در آن‌ها قابل تنظیم است. علاوه بر این هزینه نصب شومینه گازی کمتر از شومینه چوبی است و می‌تواند جایگزین خوبی برای شومینه چوبی باشد. شومینه گازی در مدل تنوع بسیار زیادی دارد. شومینه دیواری گازی، انواع شومینه کنجی یا گوشه از انواع محبوب و پرطرفدار این نوع شومینه است. متناسب با نوع منطقه آب و هوایی و دکوراسیون، می‌توانید یکی از انواع آن را انتخاب کنید.

شومینه گاز سوز

شومینه برقی

نصب این نوع شومینه ها نیز بسیار آسان است. ساخت آن‌ها مقرون‌به‌صرفه بوده و مقدار مناسب گرما را به اتاق می‌رسانند. انواع مختلفی از این شومینه در بازار وجود دارند و تنوع در آن‌ها بالاست. این نوع شومینه‌ها مشکل انتشار گازهای سمی را ندارند و برای مکان‌هایی که لوله‌کشی گاز در آن‌ها وجود ندارد مناسب هستند. هیزم‌های مصنوعی کامپوزیتی در آن‌ها استفاده می‌شوند. از مزیت‌های شومینه‌های برقی می‌توان به طراحی زیبا، صرفه‌جویی در فضای آشپزخانه، انعطاف‌پذیری در نصب اشاره کرد.

هم‌چنین، دوام این شومینه‌ها نسبت به دیگر انواع آن بیشتر است. زیرا به هیچ سوختی مانند گاز و چوب نیاز ندارند و در آن هیچ محفظه احتراقی مانند شومینه‌های سنتی در نظر گرفته نشده است. علاوه بر این بدنه خارجی شومینه با رنگ و مواد ضد خوردگی پوشانده شده است و تضمین می‌دهد بدنه آن در طول مدت دوام خواهد داشت. گرما در آن ها نیز قابل‌کنترل است. در این دستگاه‌ها ترموستات تعبیه‌شده است و شما می‌توانید دما را بر روی یک درجه تنظیم کرده و تمام کار را به دستگاه بسپارید. حدود ۹۹ درصد برق در شومینه برقی به گرما تبدیل می‌شود، بنابراین انرژی هدر نمی‌رود اما هزینه ی برق آن زیاد است زیرا برق زیادی مصرف می‌کند.

شومینه برقی

شومینه الکلی

از مدرن‌ترین شومینه‌هایی که اخیراً به بازار عرضه شده است شومینه‌های الکلی است. این نوع طرفداران زیادی پیداکرده است. به‌راحتی قابل‌نصب بوده و نیاز به دودکش نیز ندارد. شومینه‌های الکلی در هر فضایی قابل‌نصب هستند. سوخت آن‌ها نوعی الکل به نام بیواتانول است که به شکل مایع یا ژل در بازار وجود دارد. بیواتانول به‌وسیله‌ی تخمیر محصولات فرعی گیاهی مانند نیشکر و غلات با مخمر تهیه می‌شود . این ماده دوستدار محیط‌زیست، با کمترین اثر از کربن بر محیط‌زیست است. سوختن این الکی هیچ دوده‌ای تولید نمی‌کند، پس درودیوار خانه سیاه نمی‌شود.

شومینه الکلی

در پایان

می‌توان گفت شومینه‌ها یکی از وسایل گرمایشی متداول از سال‌ها پیش است که با پیشرفت علم و تکنولوژی اندک‌اندک تکامل‌ یافته و انواع مختلفی از آن تولید شده است. اگر قصد خرید شومینه را برای منزل خود دارید ساده‌ترین راه برای خرید و مشاوره سایت و اپلیکیشن تموک است.

تموک همراه همیشگی شما!

مطالب مرتبط

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب پر بازدید

مطالبی که نباید از دست بدهید