امروز 8 اردیبهشت 1403 23:03

مجله تخصصی تموک

به مجله تموک خوش آمدید

امروز 8 اردیبهشت 1403 23:03

موثرترین راه های افزایش طول عمر باتری موبایل

یک تلفن همراه بدون باتری موبایل سالم هیچ معنایی ندارد.  امروزه خیلی از افراد سعی می کنند با خرید قاب ها و گلس های محکم از موبایل خود در مقابله ضربات ماحافظت کنند، اما در بیشتر آن ها در محافظت از باتری موبایل شان کوتاهی می کنند. اکثریت قریب به اتفاق تلفن های همراه (و تبلت ها و لپ تاپ ها) از باتری های لیتیوم یونی استفاده می کنند. باتری های لیتیوم یونی مزایای زیادی دارند (چگالی انرژی بالاتر آن به معنای باتری‌های کوچک‌تر است که به نوبه خود به معنای گوشی‌های سبک‌تر و شیک‌تر است) اما این باتری‌ها همچنان با استفاده نادرست به مرور خراب می شوند. هرکسی که سال‌ها از تلفن همراه استفاده کرده باشد احتمالاً متوجه خواهد شد که عمر باتری آن با گذشت زمان کوتاه‌تر می‌شود. این به این دلیل است که هر بار باتری لیتیوم یونی تلفن شما شارژ و تخلیه می شود، مقدار شارژ کاملی که می تواند در خود نگه دارد را از دست می دهد.

راه های افزایش طول عمر باتری موبایل

چگونه می توانیم باتری گوشی خود را تا آن زمانی که ممکن است در بهترین حالت خودش نگه داریم؟

در اینجا 10 کاری که می تواند به افزایش طول عمر باتری شما کمک کند را ذکر کرده ایم.

1. باتری موبایل خود را از کامل خالی یا 100 درصد شارژ نکنید

برخی از شما ممکن است فکر کنید که بهترین راه برای سالم نگه داشتن باتری این است که آن را شارژ کنید و آن را به طور کامل تخلیه کنید، یعنی سعی کنید آن را تا 100٪ شارژ کنید و آن را کاملا تخلیه کنید.

شاید شنیده باشید که کالیبره کردن باتری باعث عملکرد بهتر آن می شود.

این یک چیز باقی مانده از دوران باتری های قدیمی است:، باتری های لیتیوم یونی به این شکل کار نمی کنند. این باتری های نیازی به کالیبره کردن ندارند.

برعکس، شما با این کار بیشتر به باتری لیتیوم یونی خود فشار می آورید  و طول عمر آن را کاهش می دهید.

تخلیه کامل باتری در 100٪ در مقایسه با تخلیه 60٪ می تواند طول عمر باتری شما را به نصف کاهش دهد.

از آنجایی که باتری‌های لیتیوم یونی در هنگام شارژ کامل یا تخلیه کامل بیشترین استرس را متحمل می‌شوند، بهترین روش شارژ کامل نیست.

در حالت ایده آل باید باتری خود را تا حدود 80 درصد شارژ کنید و از افت کمتر از 30 درصد آن جلوگیری کنید.

اگر این برای تان کمی سخت است، سعی کنید حداکثر 90٪ باتری را شارز کنید و نگذارید شارژ آن پایین تر از 20% بیاید.

2. باتری موبایل را از شب تا صبح زیر شارژ قرار ندهید

در حالی که گذاشتن گوشی برای شارژ در طول شب تا صبح یک عادت رایج بین بیشتر افراد است، اما در واقع این کار می تواند طول عمر باتری موبایل شما را کاهش دهد.

هنگامی که باتری شما 100 درصد شارژ شده است و همچنان به برق متصل است، نه تنها استرس بیشتری از ولتاژ بالاتر را تجربه می کند، بلکه گرمای آن نیز به مرور زمان افزایش پیدا می کند.

در حالی که باتری تلفن همراه به حدی گرم نمی شود که برای کاربر خطرناک باشد، قرار دادن باتری در معرض حرارت بالا یکی از سریع ترین راه ها برای کاهش طول عمر آن است.

اگر نمی توانید موبایل تان را درطول شب تا صبح شارژ نکنید، مطمعن شوید که موبایل را در یک مکان خنک یا دارای تهویه مناسب قرار می دهید تا از گرم شدن بیش از اندازه باتری جلوگیری کنید.

3. اگر می توانید از شارژ سریع باتری موبایل استفاده نکنید

امروزه اکثر موبایل های از فناوری شارژ سریع پشتیبانی می کنند، اما اگر قصد دارید طول عمر باتری خود را به حداکثر برسانید، احتمالاً باید از آنها فقط در مواقع اضطراری استفاده کنید زیرا می توانند باعث وارد شدن استرس و آسیب زدن به باتری شما شوند، به خصوص اگر تلفن تان کمی قدیمی تر باشد.

اگر بتوانید موبایل تان با شارژر هایی با توان وات پایین تر شارژ کنید، می توانید به افزایش طول عمر باتری خود تان کمک شایانی کرده باشید.

4. اگر از وای فای و بلوتوث استفاده نمی کنید آن ها را خاموش کنید

یکی از موارد مهم برای افزایش طول عمری باتری گوشی این است که بعد از شارژ شدن باتری فورا شارژ آن را خالی نکنید. هرچه موبایل شما کم تر چرخه شارژ شدن و خالی شدن را پشت سر بگذارد، دیر تر خراب می شود و طول عمر بیشتری خواهد داشت.

یکی از رایج ترین کار هایی که باعث زود تر تخلیه شدن شارژ گوشی می شود و به مرور زمان به طول عمر آن آسیب می رساند، روشن ماندن وای فای و بلوتوث در زمان هایی از است که از آن ها استفاده نمی کنید.

زیرا وایفای و بلوتوث هرچند دقیقه به صورت خودکار شبکه های اطراف برای متصل شدن به آن ها اسکن می کنند و این اسکن پی در پی باعث تخلیه شارژ موبایل شما می شود.

اگر بخواهیم واقع بینانه صحبت کنیم، اگر فقط از یک مکان با وای فای به مکان دیگر حرکت می کنید، مانند رفتن از خانه به محل کار، اگر وای فای تلفن خود را غیرفعال نکنید، احتمالاً مشکل بزرگی برای تان پیش نمی آید.

اما اگر یک روز کامل را بیرون می گذرانید و اصلاً برنامه ای برای استفاده از وای فای خود ندارید، احتمالاً باید برای صرفه جویی در عمر باتری آن را خاموش کنید.

5. خدمات موقعیت مکانی خود را مدیریت کنید

بسیاری از برنامه‌ها این روزها موقعیت تلفن شما را برای پشتیبانی از خدمات خود ردیابی می‌کنند و دائماً با ترکیبی از GPS، WiFi، بلوتوث موقعیت شما را اسکن می کنند.

برای اطمینان از اینکه این کار عمر باتری شما را هدر نمی دهد، بهتر است فقط زمانی که از یک برنامه استفاده می کنید به آن برنامه  اجازه دسترسی به خدمات موقعیت مکانی را بدهید.

اگر آیفون دارید، می توانید به Settings > Privacy > Location Services بروید  و تنظیمات خود را در آنجا تنظیم کنید.

در گوشی‌های اندرویدی، می‌توانید به  Settings > Security & Location > Location > Advanced بروید  تا اسکن WiFi و اسکن بلوتوث را به طور کامل غیرفعال کنید

یا به Settings > Apps & Notifications > Advanced > App Permissions بروید تا استفاده برنامه ها از لوگیشن در پس زمینه را مسدود کنید.

6. دستیارتان را غیرفعال کنید

در حالی که داشتن ویژگی‌هایی مانند Google Assistant و Siri می‌تواند واقعا مفید باشد، اما آن ها می تواند شارژ باتری شما را زودتر تخلیه کنند.مخصولا اگر دائما به دستورات صوتی شما گوش دهند.

البته در ایران و به دلیل اینکه این دو دستیار معروف از زبان فارسی پشتیبانی نمی کنند، لزومی بر فعال گذاشتن آن ها وجود ندارد و بهتر است آن ها را غیرفعال کنید.

 7. برنامه های خود را نبندید، در عوض آنها را مدیریت کنید

هنگامی که یک برنامه را ترک می کنید و با دکمه هوم موبایل تان آن ها را کاملا می بندید، فکر می کنید که با این کار در مصرف انرژی موبایل تان صرفه جویی می کنید ، اما صبر کنید کمی اشتباه می کنید.

این روش یعنی ترک اجباری برنامه هایی که در پس زمینه اجرا می شوند، عمر باتری را افزایش نمی دهد در واقع می تواند اوضاع را بدتر کند.

بستن برنامه‌ها، یعنی برنامه‌های ترک اجباری که در پس‌زمینه تلفن شما اجرا می‌شوند، در واقع عمر باتری شما را بهبود نمی‌بخشد. در واقع،  می تواند اوضاع را بدتر کند.

هر دو سیستم iOS و Android دارای الگوریتم هایی هستند که به طور خودکار میزان مصرف انرژی یا حافظه برنامه های پس زمینه را مدیریت می کنند.

با بستن اجباری برنامه ها، این سیستم هوشمند را در معرض خطر قرار می دهید. علاوه بر این، باز کردن برنامه‌ای که بسته است، انرژی بیشتری نسبت به بازگشت به برنامه‌ای که قبلاً در پس‌زمینه اجرا می‌شود، مصرف می‌کند.

در عوض باید به این فکر کنید که اپلیکیشن‌های شما در پس‌زمینه چقدر باید فعالیت کنند. آیا به فیس‌بوک یا اینستاگرام نیاز دارید تا حتی زمانی که درون آن نیستید، خود را به روز کند؟

در iOS، به  Settings > General > Background App Refresh بروید  تا بررسی کنید که واقعاً به چه برنامه‌هایی نیاز دارید تا در پس زمینه دائماً به‌روزرسانی شوند.

در اندروید، در واقع می‌توانید میزان مصرف باتری هر برنامه را در هنگام اجرا در پس‌زمینه محدود کنید.

یک جایگزین بهتر برای بستن اجباری برنامه ها در اندروید این است که فعالیت های پس زمینه اپلیکیشن ها را در تنظیمات محدود کنید.

8. سطح روشنایی صفحه نمایش را پایین نگه دارید

ما متوجه شدیم، صفحه نمایش گوشی شما فوق العاده است. اما روشنایی 100% صفحه نمایش باعث هدر رفتن عمده انرژی باتری گوشی شما می شود.

اگر قصد صرفه جویی در مصرف باتری را دارید، بهتر است روشنایی را پایین ترین حالتی که در خوانایی تان تاثیر نمی گذارد کاهش دهید.

9. از حالت صرفه جویی باتری موبایل استفاده کنید

در دستگاه‌های اندروید و iOS امروزی حالتی وجود دارد به نام صرفه جویی در باتری که یک ویژگی بسیار مفید است، زیرا به طور خودکار عملکردهایی را کاهش می دهند که عمر باتری را کاهش می دهند، مانند استفاده از CPU، اعلان ها،روشنایی صفحه نمایش و … .

در حالی که این حالت‌های صرفه‌جویی خودکار زمانی که درصد شارژ باتری گوشی شما کم می‌شود، فعال می‌شوند، می‌توانید به راحتی هر زمان که بخواهید آن‌ها را به صورت دستی نیز فعال کنید.

تلفن شما بازهم به کار خودش ادامه می دهد اما با صرفه جویی بیشتر!

اگرچه ممکن است نخواهید همیشه این حالت را روشن کنید، اما اگر قرار است برای چند ساعت زیاد از تلفن خود استفاده نکنید یا می‌خواهید حواس‌پرتی را کاهش دهید، این می‌تواند به کاهش استرس روی باتری گوشی شما بسیار کمک کند.

10. حالت شب را فعال کنید (اگر صفحه نمایش OLED دارید)

اگر موبایل شما از سال 2020 به این طرف تولید شده است، احتمال زیاد دارای حالت شب می باشد، با تغییر تم موبایل به حالت شب می توانید در مصرف باتری صرفه جویی کنید.

آزمایش های اخیر نشان داده ات که عمر باتری آیفون با فعال بودن حالت شب تا 30 درصد افزایش می یابد.

همچنین گوگل با بررسی گوشی های پیکسل خود متوجه شد با فعال بودن حالت شب در این گوشی ها باتری ها آن ها 40 درصد شارژ کم تری را مصرف می کنند.

توجه داشته باشید که این فقط برای گوشی های جدیدتر با صفحه نمایش OLED کار می کند. به این دلیل که برخلاف نمایشگرهای LCD و LED، هر پیکسل در صفحه نمایش OLED به صورت جداگانه روشن می شود.

پیکسل‌های سیاه روی صفحه‌نمایش OLED اصلاً انرژی مصرف نمی‌کنند و برای رنگ‌های تیره‌تر انرژی کمتری مصرف می‌کنند.

در مقابل، صفحه نمایش های LED و LCD چه یک تصویر کامل سیاه و چه سفید را نشان دهند، از همان مقدار انرژی استفاده می کنند.

 و در آخر

تلفن های همراه عضو جدا نشدنی در زندگی روزمره ما هستند، تلفن های همراه بدون داشتن یک باتری سالم نمی توانند انتظارات مارا برآورده کنند، پس باید از باتری آن ها محافظت کنیم.

مطالب مرتبط

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب پر بازدید

مطالبی که نباید از دست بدهید