امروز 8 اردیبهشت 1403 08:27

مجله تخصصی تموک

به مجله تموک خوش آمدید

امروز 8 اردیبهشت 1403 08:27

فریلنسر یا آزادکار

فریلنسر یا آزادکار

کسب‌وکارهای جدید و خلاقانه روزبه‌روز در حال خلق شدن هستند. با وجود اینترنت و تبدیل‌شدن دنیا به دهکده‌ی جهانی و امکان ارتباط افراد در مکان‌های مختلف از دورترین نقاط، شغل‌های فریلنسرینگ پا به عرصه‌ی حضور گذاشتند. در سال‌های اخیر اهمیت این شغل‌ها پررنگ‌تر شده و بسیاری از افراد به آن رو آورده‌اند و فعالیت فریلنسرها هم افزایش یافته است. این نوع کار به میزان 35 درصد افزایش پیدا کرده است. در این مطلب مفاهیم فریلنسری توضیح داده می‌شود تا به کمک آن بتوانید فرصت‌های شغلی جدید را در سرتاسر دنیا به دست آورید.

فریلنسرکیست و فریلنسری چیست؟

فریلنسرها افرادی هستند که بدون وابستگی به سازمان خاصی و به‌صورت پروژه‌ای برای خود کار می‌کنند خواه در شرکت خود یا حتی در خانه. در حقیقت شخص تخصص خود را به‌صورت انحصاری در اختیار یک یا چند مشتری قرار می‌دهد. فریلنسرها می‌توانند به‌صورت پاره‌وقت یا تمام‌وقت کار کنند. محدودیت زمانی و مکانی برای آن‌ها مفهومی پیدا نمی‌کند. بنابراین یک فریلسر می‌تواند ساعت اداری 8 تا 5 را رها کرده و ساعت کاری مخصوص به خودش را تعریف کند. از ویژگی‌های یک فریلنسر داشتن مهارت و دانش کافی است. او باید بدون کمک و راهنمایی توانایی انجام پروژه را به‌صورت تکی داشته باشد.

فریلنسر

5 ویژگی‌های یک فریلنسر

یک فریلنسر موفق باید دارای ویژگی‌های خاصی باشد که در ادامه آن‌ها را بیان می‌کنیم.

دقت در برنامه‌ریزی برای انجام پروژه

یک فریلنسر متعهد و موفق باید برنامه‌ریزی دقیقی داشته باشید. تحت این شرایط می تواند پروژه‌ها را به‌موقع و بدون تأخیر به مشتری تحویل دهند. استرس و فشار وارد بر یک فریلنسر نسبت به دیگر افراد بیشتر است. به همین جهت داشتن یک برنامه‌ریزی مناسب تا حدی از این استرس‌ها می کاهد. بنابراین بهتر است روند کار نیز در یک دفترچه به‌دقت ثبت شود.

مهارت ارتباطی خوب

برای آن‌که یک فریلنسر در دنیای فریلنسرها بتوانید باقی بماند و کنار گذاشته نشود باید مهارت‌های ارتباطی خوب داشته باشد. در این صورت قادر است با کارفرماهای مختلف که هر یک دارای نظر و سلیقه‌های متفاوت هستند به‌خوبی کار کند و خواسته‌های آن‌ها را برآورده کند.

ایجاد هویت و شخصیت

بیشتر فریلنسرهای موفق پروژه‌هایی باکیفیت مطلوب انجام می‌دهند. کیفیت انجام پروژه بیش از مبلغ دریافتی برای آن‌ها اهمیت دارد. بنابراین هویت و شخیصت خاصی برای خود در میان کارفرمایان ایجاد می‌کنند.

مطالعه و اطلاعات از دانش‌های روز

فریلنسرها نیز مانند افراد دیگر که تمایل به پیشرفت در کارشان را دارند باید دانش و تخصص خود را به‌روز کنند. بدین وسیله می‌توانند دامنه‌ی کاری خود را گسترش داده و درآمد بیشتری کسب کنند. همواره این احتمال وجود دارد که حوزه‌ی کاری مناسب در یک زمینه در سال‌های دیگر این‌گونه نباشد و بازاری برای آن وجود نداشته باشد.

مطالعه مداوم

درست کردن آرشیو

فریلنسرها باید آرشیو کاملی از پروژه‌هایی که پیش‌تر انجام داده‌اند داشته باشند. در صورت لزوم می توانند از پروژه‌های قبلی برای پروژه‌های بعدی خود استفاده کنند. تحت این شرایط سرعت کار نیز بالا می‌رود.

مزیت‌های فریلنسر بودن

مهم‌ترین مزیت کار به‌صورت فریلنسری تنوع در کار است. زیرا با اتمام یک پروژه، به‌احتمال‌زیاد با پروژه‌ای با ویژگی‌های کاملاً متفاوت نسبت به پروژه پیشین رو به خواهد شد. هم‌چنین، آن‌ها می‌توانند به‌اندازه‌ی درآمد موردنظرشان پروژه بگیرند. علاوه بر آن، در این نوع کار هر شخص رئیس خودش است و تنها فردی که می‌تواند دستور صادر کند خود فرد است! نکته‌ی دیگری که لازم است بیان شود، حذف رفت‌وآمد برای انجام کار است. هم‌چنین، یک فریلنسر می‌تواند هم‌زمان چند پروژه کاری را انجام دهد یا آن را به‌عنوان شغلی در کنار شغل اصلی‌اش داشته باشد.

محدودیت‌های فریلنسر بودن

از بزرگ‌ترین مشکلاتی که این افراد با آن سروکار دارند بازاریابی است. به‌هرحال برای انجام هر کاری نیاز به بازیابی وجود دارد. اما این کار برای فریلنسرها سخت‌تر خواهد بود. هم‌چنین، هنوز کارفرماهای زیادی هستند که اطمینان زیادی به فریلنسرها ندارند و ترجیح می‌دهند به‌صورت سنتی و مانند قبل کار کنند. بیشتر فریلنسرها رزومه‌ی خوبی ارائه نمی‌دهند. همین امر منجر به کاهش بازار کار برای آن‌ها می‌شود. هم‌چنین، بیشتر مشتری‌ها به دنبال فریلنسرهایی هستند که کار آن‌ها را با هزینه‌ی پایینی انجام دهند. مورد مهم دیگر اعتماد طرفین به یکدیگر است. افرادی که با این روش کار می‌کنند مجبور هستند به کارفرما اعتماد کنند. اما این احتمال هم وجود دارد که مشتری پس از تحویل کار، هزینه را پرداخت نکند. امروزه تعداد افرادی که شغل فریلنسرینگ دارند افزایش یافته است و به همان نسبت پیدا کردن کار نیز سخت‌تر گشته است.

تفاوت فریلنسرینگ و دورکاری

بسیاری از افراد فریلنسرینگ و دورکاری را یکسان در نظر می‌گیرند اما این دو با یکدیگر متفاوت هستند. دورکاری به معنای انجام وظایف یک شرکت در خارج از آن شرکت است. اما فریلنسرینگ مفهومی گسترده‌تر دارد و فرد به‌صورت پروژه‌ای با سایر شرکت‌ها کار می‌کند و می‌تواند هم‌زمان در چند پروژه همکاری داشته باشد و قرارداد به‌صورت مجازی بسته می‌شود.

در پایان

حالا که با فریلنسرینگ آشنا شدید اگر توانایی فریلنسر شدن را دارید وقت را هدر ندهید و وارد دنیای فریلنسرها شوید!

مطالب مرتبط

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب پر بازدید

مطالبی که نباید از دست بدهید